Om den senaste tidens fildelarjakt

Published: lör 03 september 2016
By tomas

In Blog.

Märker i DN att upphovsrättsindustrin börjat jaga fildelare igen. Hittills verkar metoden vara hyffsat grovhuggen, och man förlitar sig på enkel skrämseltaktik. Min hållning till det hela är som vanligt: nerladdningens påverkan på industrin är gynnsam. Annars skulle detta motsäga en annan uppsättning lagstiftning, de mot barnporr och olaga våldsskildring (snuff). Antingen gynnar spridning av ljud och bild produktionen därav, eller så gör den det inte. Vissa skulle kunna hävda att det beror på materialets natur, men det resonemanget tror jag inte på.

Detta är för övrigt varför vi inte bör konsumera innehåll producerat av de som lobbat för nuvarande lagstiftning.

Contact

Tip jar

Like what I write for some reason? Feel free to donate some cryptocurrency: